Uncategorized

Idei – Tehnologii noi de demolare

ERO – Robot de reciclare a betonului.

ero-concrete-recyc-robot-02

Procesul de demolare a constructiilor include folosirea unor cantitati mari de energie si resurse. Asfel un santier de demolare implica o suita mare de aparatura si pe langa acest lucru o forta de munca semnificativa. Constructia dezafectata este demolata , cu un consum mare de resurse implicand efecte nu tocmai prietenoase cu mediul inconjurator ( praf, zgomot, obtinerea unor cantitati de materiale ce nu pot fi reutilizate, etc ).

Materialele obtinute in urma procesului de demolare actual (traditional) – molozul-  este folosit in principal ca si material de umplutura la alte lucrari de constructii, daca in zona exista cerere , iar daca nu se depoziteaza pur si simplu sub forma unor halte de steril. Armatura folosita in constructia demolata , daca se recupereaza aceasta este deterioara si in cel mai bun caz poate fi inclusa in programul de reciclare a fierului vechi.

ERO este o sulutie prezentata ca si concept ce vine in rezolvarea problemelor actuale prezentate anterior.

ero-concrete-recyc-robot-06

ERO este un robot ce foloseste un sistem de apa sub inalta presiune . Apa pulverizata pe un element de beton va rupe betonul in elementele componete , agregat cu agregat. Apa utilizata este preluata de un sistem de reciclare si apoi va fi refolosita de aparat, iar elementele rezultate in urma „dezintegrarii” betonului vor fi preluate, stocate si apoi trimise statiilor de betoane fiind folosite ca si agregate in betoanele noi. In urma procelui vor ramane barele de armatura curate, nedeteriorate de procesul de demolare, si vor putea fi folosite la realizarea unor noi elemente de beton armat.

ero-concrete-recyc-robot-01

ero-concrete-recyc-robot-05

 

Reclame

Un gând despre „Idei – Tehnologii noi de demolare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s