Diverse

Ploaie de meteoriți penste ”Mama Rusie”

O ploaie de meteoriţi a provocat explozii violente în stratul inferior al atmosferei deasupra regiunii Urali şi unor regiuni din centrul Rusiei.Suflul exploziilor a spart ferestrele unor imobile, scriu agenţiile ruse citând autorităţi şi martori Conform declaratiilor oficiale 292 de persoane au fost rănite. Ministerului rus pentru situaţii de urgenţă a mobilizat aproximativ 20.000 de persoane, plasate în stare de alertă, şi trei avioane sau elicoptere, în vederea inspectării zonei ( în vederea cauării eventualelor comori căzute din cer …).

Pe 15 februarie un asteroid va trece foarte aproape de Terra. Denumit 2012 DA14, obiectul cu diametrul de 50 de metri va trece la o altitudine de doar 27.000 km de suprafaţa terestră. Aceasta este o distanţă mai mică decât orbita sateliţilor geostaţionari, ceea ce înseamnă că asteroidul va trece întradevăr foarte aproape de Pământ.

Speculaţiile privind o legătură între evenimentul petrecut în centrul Rusiei, când aparent a avut loc o explozie a unui meteorit după intrarea sa în atmosferă şi asteroidul DA14 nu au acoperire în realitate, ne liniştesc astronomii. Acest asteroid nu reprezintă un pericol real pentru Terra nici în prezent şi nici în viitor, ne asigură ei, adăugând că acesta va ajunge în punctul cel mai apropiat de Terra pesteaproximativ 10 ore.

Deja au apărut speculaţii privind natura incidentului. Există mai multe relatări neconfirmate de surse independente care consideră că o rachetă sol-aer a interceptat meteoritul ce a intrat în spaţiul aerian rusesc cu o viteză supersonică, spărgându-l în mai multe bucăţi.

Conform martorilor, explozia meteoritului a provocat spargerea geamurilor pe o rază de câţiva kilometri, iar telefoanele celulare nu au mai funcţionat. Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă a anunţat că 20.000 de angajaţi ai săi au fost desfăşuraţi în regiune. Avioane militare survolează de asemenea zona, căutând fragmente care eventual au căzut pe pământ.

Trecerea meteoritului a fost observată în regiunile Chelyabinsk, Tyumen şi Sverdlovsk din Republica Başkiria şi în nordul Kazahstanului.

Ramane deci pe data de 15 feb. (azi) , seara să stăm cu ochii pe cer, poate vom vedea ”tata” meteoritului care tocmai a eșuat pe Terra.

Reclame

Un gând despre „Ploaie de meteoriți penste ”Mama Rusie”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s