Diverse / Născute din cafea și fum / Puncte de reper / Uncategorized

Energie infinită și gratuită

     Omenirea în momentul de față prezintă un apetit în creștere pentru energie. Factorul de baza al omenirii, fundația civilizației,a fost, este și va fi energia ca și concept. Lumea arată așa cum arată astăzi datorita energiei pe care omul ca specie a reușit să o manipuleze. Termenul pe care l-am folosit și anume energia ca și concept este prezentă peste tot în jurul nostru, atât ca energie termică, electrică, mecanică, nucleară, etc. Diversiunea diviziunilor care clasifică energia  reflectă diversitatea surselor din care omul a reușit să o capteze, în esență însă ca și însemnătate fizică energia este identică indiferent de modul prin care omul a reușit să o capteze.

    Problema este că energia din natură este dificil de captat, uneori riscant ( energia nucleara), costisitor (termocentrale), și de multe ori variază funcție de capriciile climatice ale mediului. Indiferent de metoda de captare a energiilor procentul de captare și exploatare a surselor de energie este redus, altfel spus din fluxul de energie din jurul nostru reușim să captăm și să utilizăm doar o mică parte.

              Încă de când oamenii au reușit să înțeleagă aceste lucruri s-a născut întrebarea : Cum am putea să obținem energie fără prea mult efort, fără să depindem de nici un factor exterior dorinței noastre? Astfel a apărut conceptul de „Perpetuum mobile” , adică un sistem energetic care sa își auto-mențină starea energetică de la sine, altfel spus un sistem care să nu își modifice starea energetică niciodată.

       Ideea s-a perpetuat de-a lungul timpului, diverse minți luminate încercând să găsească o rezolvare cât mai eficienta a acestei provocări. Astfel au apărut diverse idei, diverse moduri de a privi lucrurile și diverse metode de a aborda această problemă.

               Recent însă am descoperit o abordare care m-a lăsat mut de uimire. În primul rând sunt extrem de plăcut surprins să aflu că în zile noastre mai trăiesc oameni ce se pot încadra în categoria minților luminate ale omenirii. Nu întâmplator în Norvegia, o țară ce își respectă cetățenii, o țară în care politica nu este pol de atracție a atenției, trăiește REIDAR FINSRUD , un diamant al omenirii. Multilateral dezvoltat, savantul nordic, uimește prin calitatea lucrărilor de artă realizate dar uimește mai ales prin capodopera creației sale și anume prin aparatul care întreține o mișcare continuă.

 

          Aparatul lui Finsrud este un sistem mecanic care îmbină într-un mod genial sisteme de penduli cu magneți ce funcționează cumulat ca o  mașinărie care nu se oprește niciodată. Incredibil dar adevarat !! Practic puterea care auto-întreține mișcarea nu prea poate fi explicată științific ( sau nu se vrea ) încă… Cert este ca bila ce se rotește pe platforma circulară a mașinei o face cu viteza perfect constantă, adică își menține perfect starea energetică.

 

          Repercursiunile aceste invenții sunt imense. Bine înțeles prin preluarea acestei idei și aplicarea la o alta scară cu diverse modificări ne-am putea afla în fața unei surse infinite și gratis în același timp de a obține energie.Totul este a se vrea acest lucru, totul constă în a vrea    să faci această schimbare. Din păcate o schimbare de genul acesta prin implementarea unor tehnologii capabile să alimenteze lumea cu energie pe gratis pe lângă faptul că bucură majoritatea absolută, deranjează acel sector al populației care deține controlul piețelor energetice mondiale. Și în acest fel se împinge printr-o inerție forțată continuitatea unui sistem actual, bolnav, nedrept, care se îndreaptă încet dar sigur spre un colaps progresiv. Nu este normal ca într-o lume care arde cereale pentru a produce energie electrică să se moara de foame, nu este normal ca 90 % din bogățiile de pe planetă să fie deținute de 10 % de populația de pe planetă, paharul este mai mult de jumate plin și sper ca nu voi prinde timpul în care va da pe afară prima picătura…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s