Diverse / made by romania / plaiuri mioritice / Uncategorized

Dan Diaconescu senzational : Căutarea lui Elodia în combinatul de la Oltchim

            Dan Diaconescu patron de televiziune, președinte și fondator a unui partid politic, și unul din magnații media ai  României a atras atenția întregii națiuni dupa achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni de la Oltchim. Personal nu aș fi atât de mirat daca totul s-ar fi desfășurat într-un mod normal, transparent fără a lăsa loc de îndoială asupra corectitudinii luării acestei decizii.

             Să ne reamintim fugitiv cine este Dan Diaconescu și    să încercăm să conturăm care ar fi interesele sale.

        Deținător al cunoscutului post de televiziune OTV,  Diaconescu ne-a obișnuit cu emisiuni de o tentă intelectuală remarcabilă. Protagoniștii emisiunilor au reprezentat modele ale societații de genul Elodia, Ogică, diferite vrăjitoare, și alte exemplare înzestrate de pe plaiurile mioritice.  Cu alte cuvine Diaconescu este circarul șef al unui spectacol ieftin adorat de mintea odihnită a oamenilor de care nu s-a lipit educația și cărora le place senzația de confort în mocirla prostiei. Pe lângă aceste lucruri regele audienței nocturne se pare că s-a ocupat și de alte chestiuni mai puțin legale, a fost arestat, ținut în arest pentru o scurtă perioadă. În urma experienței și-a dat seama că cei ce fac politică dețin și controlul asupra organelor statului.

             În urma strălucitei revelații și-a facut partid, și cum prostia e multă,  partidul e pe val. Deci circarul vrea să își mute circul și spectacolul ieftin în parlament și poate chiar la Cotroceni.  Și uite așa am reușit sa ne dăm seama de interesul acestui prinț al audiențelor pe lânga dorința omniprezentă de deveni mai bogat, mai adorat de oamenii binevoitori ce il privesc la televizor.

      Aspecte care întrețin suspiciunile asupra noii achiziții a lui Diaconescu.

1)      Până în momentul anunțării caștigătorului licitației postul OTV victimiza alături de Dan Diaconescu care era prezentat ca un salvator al națiunii asuprit de “ciocoii” țării. Ciudat sau nu dupa câștigare licitației postul OTV nu a mai atins nici din greșeala subiectul Oltchim…

2)      Dacă Dan Diaconescu iubeste întradevăr poporul și deține sume fabuloase de bani de ce nu s-a implicat pana acum în acțiuni umanitare pentru popor benevol ?

3)      Dacă este adevărat ceea ce a afirmat și anume că are ca și parteneri investitori puternici, de ce nu ia făcut publici înca de la început? Nu așa ar fi fost etic și transparent, să prezinte partea în numele căreia îsi face publicitate…? și înca ceva… Ce învestitor serios și trasparent și-ar lua ca partener și ca paravan pe un viitor candidat la președenție? Dacă cineva puternic ar vrea să investească în Oltchim, de ce nu ar veni pur și simplu să participe la licitație ? Poate doar din cauză că intențiile nu sunt cele mai binevoitoare…sau poate că cineva dorește sa elimine un concurent de pe piață și astfel în spatele lui Dan Diaconescu s-ar afla asasinul combinatului nu salvatorul lui…

4)      Să presupunem că judecata de la punctul 3 este pornită de la o prezumcție falsă.Să pornim de la falpul ca Dan Diaconescu are dreptate când spune că partenerul său este poporul. Bun, în acest caz care ar fi argumentele logice pentru care eu ca membru din popor sa mă întovărășesc cu acest individ într-un parteneriat în următoarele condiții  și anume… În ciuda averii pe care a acumulat-o, firmele lui Dan Diaconescu sunt îngropate în datorii. Companiile la care Dan Diaconescu este acționar majoritar cumulează datorii spre bugetul de stat de 2,3 milioare de euro ( detalii datorii  ).  Deci la companiile care dânsul le-a creat, de la zero datorii , le-a administrat în așa fel încat să fie aproape de insolvență, mă întreb cum se va descurca cu un colos industrial, cu datorii de 400 mil. euro, și cu dotări nu tocmai moderne, nu tocmai competitive? Nu am cum, eu ca om rațional, să investesc din puținul meu alături de cineva de genul acesta….

5)      Bun să presupunem că sunt o mulțime de români naționaliști cu bani mulți ce gândesc opusul a ce am prezentat eu mai devreme și că acestia sunt alături de Dan Diaconescu, gata să cumpere acțiuni la Oltchim.  Ce face Dan Diaconescu după ce este desemnat câștigător a licitației? Ciudat dar bate pasul pe loc, ba chiar bate pasul timid înapoi… (reacția la aflarea veștii ca a câștigat) Sub diverse pretexte contractuale, Dan Diaconescu nu a semnat contractul și a decolat plecând din țară. Aceste pretexte contractuale le-aș exemplifica print-o comparație cu o situație ipotetică … Oarecum e ca și cum aș intra eu ca om normal într-o reprezentanță auto,  mi-aș comanda un model divers iar în momentul când se livrează comanda eu refuz sa plătesc sub acuza că mașina nu zboară. Eu credeam că zboară când am comandat-o,nu am întrebat nimic și cum nimeni nu mi-a spus că nu zboară eu nu mai vreau mașina acuzând reprezentanța de neseriozitate… Multiplicați penibilul situației cu numărul cu care ar trebui inmulțită valoarea unei mașini medii pentru a se ajunge la valoare unui combinat chimic, și ați ajuns la penibilul situației de față.

                               Ce este clar pâna în momentul de fata?

             Ei bine este absolut evident faptul că Dan Diaconescu în ultima săptămână a ținut prima pagină a ziarelor, și prima știre a jurnalelor. Costul ? Până în prezent doar garanția de participare la licitație 115 000 euro. O nimica toată pentru Dan Diaconescu. Constul real pentru o campanie care să il promoveze într-o asemenea manieră? Mult mult mai mare, suma se inmulteste cel puțin de 10 ori…

Deci o manevră de zile mari, cu repercusiuni care personal cred că nu vor exista….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s