Puncte de reper

Țara Sfântă vrea război

              Mai pornesc și eu televizorul și în ultimele zile am observant că știrile și eminsiunile de pe majoritatea posturilor pe care românii le devorează cu poftă tratează cu ardoare subiectele plăcute minții odihnite și anume: parcă veșnicul scandal politic dintre Băsescu și Ponta, urșii care mănânca oameni, și bineînțeles diverse crime/accidente/furturi/violuri. Ei pe lângă aceste lucruri necesare societății cu ochii în soare, am observat un subiect așa timid dar care mie mi-a trezit un sâmbure de curiozitate și anume : Conflictul dintre Israel și Iran.

Ca un neștiutor ,ce sunt, am căutat să mă informez și am ajuns să înțeleg următoarele:

● Israelul , țara ce poartă titulatura de : “Țară Sfântă” , și relativ o țară nouă, amenință și face presiune asupra statului Iranian referitor la infrastructura nucleară și la faptul că s-ar putea ca Iranul să dețină bombe nucleare.   ( de reținut : “s-ar putea”)

Referitor la cele prezentate anterior, merită punctate următoarele aspecte  :

    1)      Unul dintre motivele principale pentru care SUA a invadat Irakul a fost suspiciunea     că ar deține bombe nucleare și astfel ar reprezenta o amenințare internațională.(de reținut “suspiciunea”) În urma războiului și a spulberării poporului Irakian au fost găsite bombe nucleare? Sau măcar o infrastructură care ar demonstra că irakienii vroiau să fabrice bombe de acest fel? Evident că nu au găsit, singurele urmări ale războiului sunt un număr enorm de victime și evident controlul resurselor de țiței irakiene de către marile corporații americane. 

    2)      Dacă Israelul are o politică cu scopul de a asigura siguranța întregii lumi, de ce nu lansează acuzații și nu pune ultimate și în cazul altor state care nu sunt membre N.A.T.O. și care cel mai probabil dețin arme nucleare (țări de genul Rusiei și Chinei) ?  Motivul să fie oare că nu sunt țări islamice?? Sau poate că politica Israelului nu vizează întocmai siguranța mondială??  Rămâne de văzut….

● Contextul actual nu prezintă cea mai fericită stabilitate posibilă. Astfel în perioada   16-27 septembrie anul curent are loc un exercițiu militar internațional ce se desfășoară în Golful Persic, exact sub nasul Iranului. Exercițiul cuprinde în jur de 20 de state printre care se află și coloșii S.U.A. și U.K. și se pare că fiecare stat prezent în exercițiu etalează spuma flotelor navale militare. Într-un astfel de moment Israelul, stat prieten cu S.U.A. continuă să amenințe Iranul și să ceară împunerea de linii roșii (limite) față de care Iranul nu ar avea voie să le depașească.

              Chestiunea pare delicată, adică se poate face o paralelă între doi boxeri care înainte de a intra în ring se amenință și își arată mușchii, și ceea ce se întâmplă aici. Ca răspuns la aceste exerciții militare internaționale, Iranul la rândul lui face exerciții militare de amploare în care simulează ,surpriză: apărarea națională…. Apele Golfului Persic fierb sub presiunea unui viitor conflict generat direct sau indirect de către Israel. Rămâne de văzut conflictul respectiv dacă va izbucni și dacă da, câte state va înghiți.

             Se vehiculează unele scenarii sumbre conform cărora este pe cale să urmeze un război mondial, război care spun unii este necesar pentru a scoate lumea din criză.  Cei mai puțin pesimiști cred că este vorba doar de un conflict temporar care se va soluționa prin măsuri economice (care deja se iau împotriva Iranului). La cealaltă extremă se află susținătorii unor profeții apocaliptice prin care se asociază ,pe baza unor diverse texte biblice interpretate, lagătura dintre sfârșitul lumii și întrarea în război a Țării Sfinte. După părerea mea premiul ascuns de Iran se rezumă la resurse bogate de țiței iar șacalii se adună în jurul premiului , mai ales că premiile de genul sunt din ce în ce mai rare….

Reclame

4 gânduri despre „Țara Sfântă vrea război

 1. Sa lanseze Israel acuzatii contra Rusiei si Chinei? Hai ca rusii deocamdata nu sunt chiar in apele lor, dar daca s-ar supara chinezii parca vad o armata de vreo 30 de milioane de chinezi ca se pune in mars intre Tel Aviv sa ii intrebe de sanatate pe evrei. Israel nu suporta sa stie ca si alte tari din regiune detin arme nucleare. Insusi Israelul este banuit ca detine arme nucleare in nu stiu ce centrala atomica de-a lor, dar pe ei nu ii mai controleaza nimeni.

  • Regiunea geografica pe care se întinde statul Israel e supranumita „Țara Sfântă” datorită referințelor acestor zone în istoria a 3 mari religii ale omenirii.
   „Expresia Țara Sfântă se referă în zilele noastre în general la Pământul lui Israel, adică regiunile care au importanță religioasă pentru toate cele trei religii monoteiste abrahamice: mai ales pentru iudaism și creștinism, iar într-o măsură ceva mai mică și pentru islamism.” citat preluat de aici : http://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%9Aara_Sf%C3%A2nt%C4%83
   Evident israelienii nu sunt cu nimic mai sfinți decât restul oamenilor, doar ca meleagurile pe care se întinde Israelul mai este numit și Țara Sfântă.
   Altfel privit este un brand de țară preluat de Israel : http://www.tarasfanta.info/

 2. Se numeste tara sfinta deoarece fiul lui dumnezeu Isus (Iahshua-dumnezeu salvatorul poporului Israelit) din singele lui David si singele lui Abraham a ceirat legea divina unde numai familia lui Abraham are privilegiul sa devina rege,dumnezeu,nemuritor,zburator prin ceruri sal caute pe taticul sau.Idea a fost extraordinara acum 2-3-4-5 mii de ani de zile deoarece putea sa explice unor primitivi legea lui dumnezeu scrisa de familia sa in numele sau.

  http://yogoshima.files.wordpress.com/2011/04/the-gospel-according-to-saint-matthew.pdf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s